Blogolj!

A gyermekvállalás kalandját népszerűsítik

2018.09.11.
Pintér M. Lajos
Nem elsősorban a meggyőzés a cél, hanem azoknak az akadályoknak az elhárítása, lebontása, amelyek gátolják a fiatalokat a családalapításban.

Célkeresztben a gyarapodó, fiatal nemzet

2018.09.08.
Pintér M. Lajos
Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség a kormány szerint.

Lobogókkal ünneplik a családokat

2018.09.04.
Pintér M. Lajos
Csaknem félezer zászló hirdeti a budapesti hidakon: a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést.

Egy újabb pozitív csúcsot ért el Magyarország

2018.08.22.
Soha ennyi bölcsődei férőhely nem volt még Magyarországon, ennek ellenére a fejlesztés gőzerővel folytatódik. A gyermekek 90 százaléka ingyen kapja az étkezést. A bölcsődei dolgozók fizetését pedig jelentősen emelte a kormány.

Már 81 ezer család csok-olózott

2018.08.07.
Pintér M. Lajos
Az indulása óta eltelt három évben 81 ezer családnak, nagyjából 330 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény.

Az ország, a nemzet jövője a tét

A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk. 2019-ben mintegy 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ez a duplája a 2010-es összegnek.

Családbarát Európáért szállnak síkra

2018.07.15.
Pintér M. Lajos
Hiszen Magyarország és a kontinens jövője a családok erejében rejlik.

Gyermekvállalás és karrier. Összeegyeztethetetlen? Nem!

2018.07.14.
A magyar nők számára ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy sikeresen összeegyeztessék a munkát a családdal - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának, a Ficsak-nak alapítója. 

Európa csak a családokra építhet

2018.07.06.
Pintér M. Lajos
A belső erőforrásokra kell támaszkodni, nem gazdasági bevándorlókra. Ezt vázolta fel Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Még megdöbbentően sok a gyermektelen, sőt, magányos ember!

2018.06.20.
Családtámogatás: a főállású anyaságtól a családbarát közigazgatásig. A kormány célja, hogy a családközpontú, demográfiai szempontokat szem előtt tartó gondolkodás az élet minden területén - politikában, oktatásban, gazdaságban, tudományos világban - jelenjen meg!

Ezeket a cikkeket olvastad már?