3867 főre nőtt a fertőzöttek száma
A szombati koronavírus-mérleg Magyarországon: 26 új fertőzött és 7 halott. Az aktív fertőzöttek száma viszont tovább csökkent.
Blogolj!

Élettársak is igényelhetnek állami családtámogatást

Toldi Judit közjegyző volt az M1 aktuális csatorna vendége, ahol a szakember arról beszélt, hogy élettársak is igényelhetnek állami családtámogatást, például családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a különbség a házastársakhoz képest az, hogy csak a meglévő gyermekek után vehetik igénybe.

A közjegyző továbbá arra is felhívta a figyelmet, ha a pár időközben összeházasodik, akkor jogosulttá válik arra, hogy a később születendő gyermekek után is igénybe vegye a támogatást; valamint arra is, hogy ugyancsak nyitott az élettársak számára is a többgyermekes családoknak új autó vásárlására nyújtott állami támogatás.

Toldi Judit a házastársak és az élettársak által másképp igénybe vehető családtámogatásával kapcsolatban elmondta, hogy  a családi pótlék esetében az élettársak másik tagjának gyermeke után is igénybe lehet venni a támogatást, de pluszkötelezettség, hogy hivatalosan igazolniuk kell az élettársi kapcsolat fennállását egy évre visszamenően.

A szakértő elmondása alapján a munkabérből havonta igénybe vehető adókedvezménynél a gyerekek számának megfelelően érvényesíteni lehet az adójóváírást, de a jogszabály előírja, hogy szükséges a bejegyzés az élettársi nyilatkozatok nyilvántartásába, és szintén egy év kell a támogatás igénybevételéhez.

(Borító: profitline.hu)

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/88797/pics/lead_800x600.jpg
csok,élettárs,támogatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?