Blogolj!

A fogantatástól kezdve védi az életet a kormány

Pintér M. Lajos

Rég nem volt annyi házasságkötés, mint most, negyvenéves csúcs dőlt meg, ami a családpolitika sikerességét támasztja alá.

Illusztráció: pixabay.com

A kormány próbál mindent megtenni, hogy megvédje a családot, az életet. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelentette ki. Novák Katalin az MTI összefoglalója szerint angolul szólalt fel egy hálaadási gálavacsorán, amely a magyar–amerikai együttműködést ünnepelte a vallási kisebbségek védelmében. Az eseményt a II. Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről című rendezvény keretében tartották.

Az államtitkár azt mondta: örül, hogy olyan országban élhet, ahol „szabadon lehet megélni a hitet, jólét és stabilitás van”. Úgy vélekedett: ha az európaiak valóban tisztelik azokat, akiket üldöznek a kereszténységük miatt, akkor tartoznak nekik azzal, hogy ők nem adják fel a saját keresztény hitüket, kultúrájukat, identitásukat. A jólét, a kényelmes életkörülmények miatt az európaiak nem érzik veszélyben a hitüket, amelyet így hajlamosak feladni. Ez azonban tiszteletlenség az üldözött keresztényekkel szemben – vélekedett Novák Katalin. Meg kell óvni a keresztény hitet – nyomatékosította. Ezért nagyon hálás a kormánynak, amely nemcsak beszél erről, hanem tesz is az ügyért – mondta.

Európában egyetlen olyan állam sincs, ahol elegendő gyermek születne

– emelte ki Novák Katalin, úgy értékelve a folyamatot, hogy annak iránya rossz. Az üldözött keresztények ezzel szemben olyan helyeken élnek, ahol növekszik a népesség.

Magyarországon a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg

– hangsúlyozta. Az alaptörvényből idézve az államtitkár hozzátette, hogy

a házasságot mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget védik.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyáknak januártól nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük. Rég nem volt annyi házasságkötés, mint most, negyvenéves csúcs dőlt meg – mondta az államtitkár.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/86561/pics/lead_800x600.jpg
család,családpolitika,családtámogatás,EMMI,gyermek,gyermekvállalás,házasság,novák katalin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?