Blogolj!

Örömhír: jövőre még több forrás jut a családokra!

Pintér M. Lajos

Egy hónap múlva indul a családvédelmi akcióterv, kibővülnek a családtervezést és az otthonteremtést segítő támogatások.

Illusztráció: pixabay.com

A tervek szerint a jövő évi költségvetésből minden eddiginél több forrás jut a családok, a fiatalok életkezdésének támogatására, mindez azt jelenti, hogy az idei esztendő és a jövő év is a családokról szól. Ezt Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be az MTI tudósítása szerint.

Hozzátette, egy hónap múlva indul a családvédelmi akcióterv, kibővülnek a családtervezést és az otthonteremtést segítő támogatások. Július 1-től elérhető a gyermekvállalást tervező házaspárok számára a babaváró támogatás. Ennek keretében 10 millió forintnyi szabadon felhasználható kölcsönt vehetnek fel a fiatalok, és amennyiben három gyermekük születik, a kölcsön tejes összegét elengedi az állam. Két gyermek vállalása esetén 30 százalékos a jóváírás, vagyis a hitelnek csak a 70 százalékát kell visszafizetni – részletezte.

Ugyancsak elérhetővé válik – folytatta – a legalább 3 gyermeket nevelő családok számára az autóvásárlási támogatás. Ez új, legalább 7 személyes autó vásárlása esetén 2,5 millió forint támogatás jelent. Az érdeklődésre jellemző, hogy csak a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél már kétezren jelezték, hogy élni kívánnak a lehetőséggel.

Az otthonteremtési program kibővítése nyomán már használt lakás vásárlására is igénybe vehető a csok-támogatáshoz kapcsolható kölcsön. Ez két gyermek esetében 10 millió, három gyermekre pedig 15 millió forint – sorolta.

További segítséget jelent, hogy két gyermek érkezése esetén az állam egymillió forintot, három gyermek esetén 4 millió forintot, minden további gyermekre pedig 1-1 millió forintot ír jóvá a fennálló jelzáloghitelekből.

A jövő év elején induló intézkedések között említette a nagyszülői gyed bevezetését, illetve januártól személyijövedelem-adó mentességet élvezhetnek azok a nők, akik életük során négy gyermeknek adtak életet.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/73806/pics/lead_800x600.jpg
adókedvezmény,autóvásárlás,család,családpolitika,családtámogatás,családvédelmi akcióterv,csok,gyermekvállalás,házasság,nagycsaládosok,otthonteremtés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?