Blogolj!

Kétszer annyit fordítunk családtámogatásra, mint a fejlett országok

A kormány családbarát országot épít - jelentette be Mátészalkán Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a Még mindig a család? című programsorozat záró rendezvényén.

Az államtitkár előadása elején leszögezte: a kormány feladata segíteni a gyermekvállalást, ám a gyermeknevelés mindig a szülők felelőssége. Azt mondta: a népesedés alakulása sem hazánkban sem az Európai Unióban "nem ad okot derűlátásra". Magyarországon 1981 óta egyre fogy a népesség, évente 30 ezerrel. A mélypont 2011 volt, amikor a legkevesebb gyermek született.

„A kormány majdnem kétszer annyit fordít családtámogatásra, mint a fejlett országok”

- közölte Novák Katalin, hozzáfűzve, hogy 2010-hez képest duplájára nőtt a családtámogatásra szánt forrás.

A kormány szándéka, hogy a családtámogatást munkához köti, hiszen jogos elvárás, hogy aki tud, az dolgozzon. Az ingyenes iskolai étkezés, az ingyenes tankönyv, a családi adókedvezmény, a bölcsődei helyek növelése, a Nők 40 program, az Erzsébet táborok mind, mind a családbarát ország képét erősítik - fogalmazott Novák Katalin.

 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/66310/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családalapítás,családbarát,családbarát ország,családpolitika,családtámogatás,Közbeszéd,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?