Blogolj!

Akadálymentesítették a családvédelmi konzultációt!

Pintér M. Lajos

Már a vakok és gyengénlátók is üzenhetnek a kormánynak, hogy magyar gyermekekkel vagy migránsokkal építenék a magyar jövőt.

Fotó: pixabay.com

Akadálymentesítették, így már vakok és gyengénlátók is kitölthetik a családvédelmi nemzeti konzultációt. Ezt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott jelentette be.

A kormany.hu oldalon látható videóban elmondta, több mint 80 ezer vak és gyengénlátó él Magyarországon, ők is részt akarnak venni a konzultációban, ezért elkészítették annak pontírásos verzióját. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének hozzáfűzte, az ő kezdeményezésükre és közreműködésükkel készült el a pontírásos verzió.

Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban kijelentette, fontos, hogy minél többen segítsenek annak a sorskérdésnek az eldöntésében, milyen megoldást válasszon Magyarország a népesedési probléma megoldására: a belső erőforrásainkat mozgósítsuk, vagy az európai országok többségéhez hasonlóan a migrációt tekintsük olyan eszköznek, amely megoldja a demográfiai problémákat.

A kérdőíven ezért számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/66015/pics/lead_800x600.jpg
családpolitika,családtámogatás,EMMI,gyermekvállalás,nemzeti konzultáció,novák katalin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?