Blogolj!

Örömhír a kétgyermekeseknek: bővült a csok!

Pintér M. Lajos

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt!

Fotó: pixabay.com

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára megerősítette, december 1-jétől ismét bővül a családi otthonteremtési támogatások köre. A kétgyermekes családok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatása mellé felvehetnek egy tízmillió forintos hitelt, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású.

„Ez annyit jelent, ha tízmillió forintos hitelt felvesz a kétgyermekes család 25 évre, akkor a törlesztőrészlet havi szinten 50 ezer forint alatt marad”

– ábrázolta az MTI tudósítása szerint.

Úgy folytatta, bővül a nagycsaládosok hitele is: a háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emelkedik a felvehető kölcsön értéke. A 15 millió forint havi törlesztőrészlete 25 évre 72 ezer forint lesz.

Az államtitkár beszámolt róla, hogy a három éve futó családtámogatási programot már 92 ezer család vette igénybe, az eddig kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítették az otthonteremtést.

„Kiemelt célunk az, hogy saját otthonhoz juttassunk mindenkit, aki gyermeket nevel, ebben segít a magyar otthonteremtési program”

– fogalmazott, hozzátéve: a kormány a jövő évben is folytatja és bővíti az otthonteremtési program támogatási lehetőségeit.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/65059/pics/lead_800x600.jpg
családtámogatás,csok,EMMI,novák katalin,otthonteremtés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?