3867 főre nőtt a fertőzöttek száma
A szombati koronavírus-mérleg Magyarországon: 26 új fertőzött és 7 halott. Az aktív fertőzöttek száma viszont tovább csökkent.
Blogolj!

A kormány kiemelten segíti a gyermeket vállaló nőket

A kormányzat a nők foglalkoztatásának megkönnyítésével és a bölcsődei férőhelyek bővítésével is segíti a nők számára a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését - jelentette ki Novák Katalin. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy tanácskozáson közölte: ezt szolgálja a diplomás gyed, a gyed extra, a rugalmas munkavégzés támogatása, a kisgyermekes anyák foglalkoztatása után járó járulékkedvezménye is.

„Ezek annál is inkább fontosabbak, mert ma már a nőknél nagyobb a diplomások aránya, mint a férfiaknál, így nagyon kitolódott a gyermekvállalás ideje”

- tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: a diplomás gyed bevezetése nyomán azok a nők is teljes összegű támogatást kaphatnak, akik rögtön a diploma megszerzése után döntenek a gyermekvállalás mellet. A gyed extra révén a kisgyermekes anyák munka mellett is részesülnek a gyermek után járó magasabb összegű juttatásban a gyerek 3 éves koráig. A munkavédelmi akció keretében pedig, kisgyermekes anyák foglalkoztatása esetén, járulékkedvezményt vehetnek igénybe a munkaadók - sorolta.

Ugyancsak a család és a karrier összeegyeztetését segítő intézkedés, hogy 40 év munka után nyugdíjba mehetnek a nők, így nagymamaként segíteni tudják hozzátartozóikat.

„Nagy segítséget jelent a bölcsődei férőhelyek bővítése; ma 16 ezerrel több gyerek járhat bölcsődébe, mint 2010-ben”

- hangsúlyozta. A diplomás nőket támogatja az az intézkedés, hogy a két gyerek vállalása esetén az állam elengedi a felvett diákhitel felét, három gyerek esetén pedig a teljes összeget - fűzte hozzá.

Ugyanakkor a tárca 71, úgynevezett család- és karrierpontot hozott létre országszerte annak érdekében, hogy összehozza a kisgyermekes anyákat a munkaadókkal, és támogatják a nők vállalkozóvá válását segítő ösztöndíjprogramok megvalósítását is - mondta Novák Katalin.

Közölte: ezek az intézkedések is hozzájárultak ahhoz, hogy idén 62 százalékosra nőtt a nők foglalkoztatási aránya, ami 25 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet.

 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/64959/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,adókedvezmény,anyasági támogatás,bölcsőde,családbarát ország,Családi erszény,családpolitika,családtámogatás,diákhitel,gyermekvállalás,Közbeszéd,nők,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?