Blogolj!

Sérült gyermekeket támogat az adventi vásár

A siket és nagyothalló gyerekek támogatására szervezi meg idei a Fiatal Családosok Klubja hagyományos jótékonysági adventi vásárát december elsején a Millenáris park B épületében.

„A mostani kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet egy közös ügyre és az önkéntesség fontosságára egyaránt”

- emelte ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a rendezvényt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

"Az önkéntesség arról szól, hogy felelőséggel tartozunk nemcsak a szűk környezetünk, hanem a tágabb közösségünk iránt is"

- hangsúlyozta az államtitkár. Hozzáfűzte: ezt a felelősséget tudjuk kifejezni azzal, ha önkéntes tevékenységet folytatunk vagy anyagi támogatással segítünk egy-egy jó ügyet.

"A Fiatal Családosok Klubja harmadik alkalommal szervezi meg adventi jótékonysági vásárát családszervezetekkel összefogva"

- mondta Király Nóra, a klub alapítója és a jótékonysági vásár kezdeményezője. Idén több mint 50 szervezet csatlakozott a felhíváshoz és érkezik a Millenáris parkba, hogy a karácsonyi vásáron saját, kézzel készített ajándékait árusítsa és a befolyt összeggel a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkáját támogassa. 

Az elnök kiemelte: az adománygyűjtésen túl az esemény kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a nagyothalló emberekre, hiszen Magyarországon majdnem egymillió ember él valamilyen fokú halláskárosodással.

"Azok a siket gyerekek, akik halló családba születnek, nem tudnak arról, hogy milyen fontos a jelnyelv számukra a nyelvi és más fejlődés szempontjából is"

- fejtette ki Tempfli Kátya, a Jel Alapítvány elnöke. Hozzátette: a szervezet azért dolgozik, hogy lehetőséget és eszközt nyújtson a Magyarországon élő hallássérültek számára nyelvi jogaik teljes körű megélésére. Többek közt ezért hozták létre a jelnyelvi játszóházat is, amelyben siket és halló gyerekek játszhatnak együtt. Ezt a játszóházi formát bemutatják majd az adventi vásáron is.

A rendezvényen a vásár mellett egész napos színpadi programokkal és gyerekfoglalkoztatóval is készülnek. A fellépők között lesz Kozma Orsi énekesnő, valamint a Ringató csapata is, akik elsősorban a legkisebb gyerekekkel érkezőket várják.

A Családok Éve programsorozat részeként advent időszakában öt vidéki városban is tartanak majd Ringató Advent - Ezer család énekel családi napot, ennek a sorozatnak a budapesti helyszíne lesz majd az Adventi Jótékonysági Vásár.

 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/64530/pics/lead_800x600.jpg
családbarát,Egészségügy,ficsak,gyermekbetegség,király nóra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?