Blogolj!

A családtámogatási rendszer bővítéséért konzultálunk

Az alapokat már letette a polgári kormány: 20 éve nem volt ilyen magas a gyerekvállalási kedv, és másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma. A költségvetési támogatásokat pedig kétharmados jogszabállyal védenék a családellenes balliberálisoktól.

Illusztráció: pixabay.com

A kormánynak vannak további tervei a családtámogatási rendszer bővítésére, a nemzeti konzultáción pedig szeretne visszajelzést és megerősítést kapni, hogy jó irányba halad. Erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1-en.

Novák Katalin kiemelte, 2010 óta évről évre növelik a családok támogatására fordított összeget, és nem lesz ez másképp, amíg polgári kormánya van az országnak.

2010 előtt nem érte el az ezermilliárd forintot a családtámogatásra fordított összeg, mostanra ezt megduplázták, és már az eredmények is látszanak: 20 éve nem volt ilyen magas a gyerekvállalási kedv, és másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma – mondta el az államtitkár.

A mostani, nyolcadik nemzeti konzultáción ennek jegyében arra az alapvető sorskérdésre várják a választ, hogy az Európát érintő népesedési válság és migrációs nyomás fényében Magyarország külső vagy belső erőforrásaira támaszkodjon-e. Kikérik az emberek véleményét továbbá a főállású anyaság intézményéről, az otthonápolásról, a fiatalok életkezdési támogatásáról és a gyerekek védelméről is .

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában megemlítette, a kérdőív kitér arra is, hogy a költségvetési támogatásokat kétharmados jogszabállyal védjék-e. Erre azért van szükség, mert 2002 és 2010 között a balliberális kormány családellenes volt, szétverte az addigi családtámogatási rendszert, és nem szeretnék, ha ez újra előfordulna.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/63551/pics/lead_800x600.jpg
családpolitika,családtámogatás,EMMI,gyermekvállalás,nemzeti konzultáció,novák katalin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-07 16:15:29
Van még ezen kívül jó néhány olyan törvény, amit - a biztonság kedvéért - be kellene emelni a kétharmados törvények közé, megakadályozandó a balliberálisok jövőbeni, veleszületett rombolási hajlandóságuk újabb tobzódását.
A komcsik hatalomra kerülésére most nagyjából annyi esély mutatkozik, mint nekem a legközelebbi olimpián döntőbe kerülni - példának okáért - a száz méteres síkfutásban, de - ahogy mondani szokták:
BIZTOS, AMI FIX !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?