Blogolj!

A családokat kell támogatni, nem a bevándorlást!

Pintér M. Lajos

Ezzel szemben 2010 előtt mindig a gyermekes családok kerültek a balliberális kormányok megszorító intézkedéseinek központjába.

Illusztráció: pixabay.com

Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerint „a Fidesz számára a gyermekek az elsők”, ezért üdvözlik, hogy a kormány hamarosan elindítja a gyermekes családok további megsegítéséről szóló nemzeti konzultációt – tudósít az MTI.

Emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés 2010 óta sorra hozza a gyermekvállalást és -nevelést támogató döntéseket. Ezek közé tartozik a családi adókedvezmény bevezetése, illetve az adókedvezmény folyamatos bővítése: jövőre tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. A szülők tavaly átlagosan 277 ezer forintot takaríthattak meg az adórendszeren keresztül. A kormány ugyanis összesen 283 milliárd forintot hagyott a családoknál, 20-szor többet, mint a korábbi balliberális kormányok ideje alatt – ábrázolta a politikus.

A kormányoldal emellett az elmúlt években visszaállította a hároméves gyest, amelynek időtartamát a balliberális kabinetek csökkentettek. A Fidesz-kormány bevezette továbbá a gyed extrát, amely a gyermekvállalás melletti munkavállalásban segíti a családokat. A Fidesz ugyanis alapelvnek tekinti azt, hogy a szülők dönthessék el, a gyermeknevelés mellett hogyan szeretnének dolgozni.

Selmeczi Gabriella úgy folytatta, a folyamatos bölcsődei, óvodai és iskolai fejlesztések mellett felmenő rendszerben ingyenesé tették a tankönyveket, a gyermekétkeztetés pedig a szünidőkre kiterjedően is ingyenessé vált a rászoruló családoknak.

Rámutatott arra is, hogy kormánypártok egyedül voltak a családokat támogató parlamenti döntések idején, mivel az ellenzék nem állt a családos emberek mellé, nem támogatták a gyermekvállalást. Ezzel szemben 2010 előtt mindig a gyermekes családok kerültek a balliberális kormányok megszorító intézkedéseinek központjába, az utóbbi években pedig ezek a pártok inkább a migrációt, illetve a brüsszeli migrációs politikát részesítik előnyben.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/63450/pics/lead_800x600.jpg
adókedvezmény,családpolitika,családtámogatás,gyermek,gyermekvállalás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?