Blogolj!

Szja-mentességet kaphatnak a háromgyerekes nők

Pintér M. Lajos

Mégpedig életük végéig – hamarosan erről dönthet a kormány.

Fotó: mandiner.hu

2018 a családok éve, így a gyermeket nevelő családok támogatása áll az októberi demográfiai konzultáció középpontjában. Orbán Viktor már döntött a demográfiáról szóló nemzeti konzultációban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan nyilvánosságra is hoz a kabinet.

Ezt a Magyar Idők napilap szellőztette meg, hozzátéve: várhatóan újabb jelentős családpolitikai intézkedéseket jelent be a kormány a közeljövőben. Az emberek véleményének összegzése után pedig újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények.

A Magyar Idők szerint a kabinet álláspontja az, hogy a gyermeket nevelő családokat kell támogatni, a népesedési gondokra nem a bevándorlás jelenti a megfelelő választ. Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség – ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek.

A cikk arra is kitér: a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy a háromgyerekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

A férfiak szerepét is vizsgálni fogja a kormányzat, tekintettel arra, hogy „nagy arányban az ő döntésük befolyásolja a családtervezést, a gyermekvállalást.”

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/60560/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családpolitika,családtámogatás,gyermekvállalás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?