Blogolj!

Legyen családbarát az egész ország!

Az ország minden részén biztosítani kell a feltételeket ahhoz, hogy családot és jövőt tudjanak építeni a szülőfalujukban, szülővárosukban maradó fiatalok.

Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mondta, a Duna World csatorna Szent Mihály napi műsorában. Novák Katalin közölte:

„a kormány a munka- és lakhatási lehetőségek bővítésével akarja megállítani a vidék elnéptelenedését, és abban bízik, hogy minden családalapítás újabb fiatalokat ösztönözhet gyermekvállalásra.”

Ismertette egyúttal, hogy a családok éve jegyében idén már csaknem ötven rendezvényt tartottak országszerte, és a családbarát gondolkodást erősítő programok az év végéig folytatódnak. December 20-án Budapesten például nagyszabású koncerttel hívják föl a figyelmet a biztonságot és identitást adó családi környezet fontosságára.

Az államtitkár kiemelte:

„a családalapítást kormányzati támogatások is ösztönzik, hiszen kétszeresére nőtt a diplomás gyed időtartama, bővült a kétgyermekesek adókedvezménye, a gyermeket vállaló nők diákhitelét az állam elengedi és egymillió forintot átvállal a kedvezményezettek jelzáloghiteléből.” 

Az állami intézkedések másik fontos területe a jövő közös tervezése, ezért heteken belül nemzeti konzultáció indul a családpolitika folytatásáról, új irányairól és arról, hogy az ország jövőjét a migráció vagy a családtámogatás határozza-e meg - közölte.

 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/60026/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családalapítás,családbarát,családbarát ország,családok éve,családpolitika,Közbeszéd,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?