Blogolj!

Jobb apák akarunk lenni!

Az apák fele több időt töltene gyermekével! Ez egy nagyon pozitív irány, ugyanis egy gyermek egészséges mentális fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy ne csak anyai, hanem apai minta is legyen az életében.

Ráadásul a gyermekek rendkívül kevés férfi példaképpel találkozhatnak, hiszen az óvónők szinte kizárólag nők, de a tanítók, tanítók között is nagyon kevés a férfi.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának felmérése alapján derült ki, hogy ma már az apáknak a fele eljutott oda, hogy szeretne több időt tölteni a gyermekével. Szilvási Léna, az alapítvány programigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta:

„A gyerekek életében nagyon fontos a megfelelő apakép illetve férfi minta, de a mai iskolákban, óvodákban többnyire nők dolgoznak.”

Elmondta: a felmérésben arról is kérdezték az apákat, hogy milyen mértékben vesznek részt a gyermeknevelésben. A válaszadók 75 százaléka az altatást, 66 százaléka a pelenkázást, 60 százaléka a főzést, 58 százaléka az öltöztetést vállalja magára. A felmérésben 15 százalék körüli volt azoknak a férfiaknak a száma, akik GYES-re mentek, miután párjuk szült.

Az alapítvány elsődleges célja a nevelőszülői munka támogatása, és fontosnak tartják, hogy a férfiak megértsék, ők is lehetnek nevelőszülők

- mondta Szilvási Léna.

Egy apa ezt is simán bevállalja...

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/59784/pics/lead_800x600.jpg
családalapítás,édesapa,Gyermekek,nevelőszülő,Szülők iskolája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?