Blogolj!

Több tízezer forint segítség az iskolakezdéshez

Pintér M. Lajos

A kormány odafigyel a családokra: ma már csak egy intézkedés a sok közül, hogy az 1-9. évfolyamon ingyen juthatnak a tankönyvekhez a diákok.

Fotó: pixabay.com

Évről évre több költségvetési forrás jut a családok, a gyermekek támogatására, ami az iskolakezdéskor akár több tízezer forintos segítséget is jelenthet. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára mondta az M1-en.

Az 1-9. évfolyamon ingyen juthatnak a tankönyvekhez a diákok, egyre több gyerek részesül kedvezményes vagy ingyenes étkeztetésben, továbbá az iskolakezdés anyagi terheinek csökkentése érdekében előrehozták a családtámogatások kifizetését. Ennek az intézkedésnek egymilliónál több érintettje van – sorolta Beneda Attila.

A helyettes államtitkár a Kossuth Rádióban arról is szólt, hogy az iskolai program keretében félmillió gyerek heti négy alkalommal kap tejet és gyümölcsöt-zöldséget, 100 százalékos gyümölcslevet. Ez az egészséges táplálkozáson túl az egészséges életmódra nevelést is szolgálja.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/57748/pics/lead_800x600.jpg
családpolitika,EMMI,iskola,iskolakezdés,oktatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?