Blogolj!

Segítség az iskolakezdéshez

A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat.

Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelentette be.

Novák Katalin kifejtette, hogy a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás szeptember 3. helyett érkezik a héten

Az intézkedés csaknem 1,2 millió érintettnek könnyíti meg a tanévkezdés anyagi terheinek viselését - tette hozzá. 

Az államtitkár megjegyezte, hogy a juttatások több tízezer forinttal járulnak hozzá az ilyenkor szükséges eszközök - tanszerek, ruhák, könyvek - beszerzéséhez, de összegük akár a százezer forintot is elérheti családonként.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a korábbra hozott juttatás mellett a kormány többek között az első kilenc évfolyam számára ingyenes tankönyvellátással, valamint a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével is bővítette a családok támogatását az elmúlt években.

 

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/57592/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családbarát ország,Családi erszény,családok éve,iskola,iskolakezdés,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-29 12:33:24
Egyszerűen nem értem,hogy miért kell segíteni a családokat iskolakezdéskor. A kommunizmus idején még egy ceruzát, vagy egy kiflit sem kaptunk. Mi az a nagy csoda, mellyel így megsokasodtak az iskolábajáráshoz szükséges eszközök. Ezeknek az eszközöknek a birtokában talán okosabbak lesznek a gyermekek? Nem ezt tapasztalom. Rongyrázás? Vagy ilyen méretű lenne a "szegénység"? Vagy elkényeztetjük gyermekeinket? A szülők nem kívánják eltartani gyermekeiket? Az állam segítségére számítanak? Az iskolák is visszafoghatnák magukat!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?