Volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 7, 17, 26, 28, 31, 32 Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye: 72.642.005 forint; 5 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 302.395 forint; 4 találatos szelvény 2.653 darab, nyereményük egyenként 5.245 forint; 3 találatos szelvény 40.945 darab, nyereményük egyenként 1.320 forint.
Blogolj!

Esély a gyermekeknek: sokkal több jut a nemes szolgálatra

A nevelőszülők erősítésével a magyar családokat erősítjük, ezzel pedig a nemzet megmaradását garantáljuk. A nevelőszülő híd, hogy a gyermek visszakerüljön a saját családjába.

Nevelőszülők - esély a gyermekeknek

A kormány elkötelezett a szociális szakma és a nevelőszülők megerősítése mellett, ennek bizonyítéka az is, hogy a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére

- mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma  szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

 "A nevelőszülők erősítésével a magyar családokat erősítjük, ezzel pedig a nemzet megmaradását garantáljuk. A nevelőszülő híd, hogy a gyermek visszakerüljön a saját családjába"

- fogalmazott az államtitkár. Rámutatott:

a nevelőszülőség több mint egy munka, nevelőszülőnek lenni hivatás, hisz lényegében más gyermekéért vállalnak felelősséget, megtestesítik a társadalmi felelősségvállalást.

A családi, otthoni környezet megtapasztalása sokkal könnyebb nevelőszülőnél, mint egy intézményben, ezért a kormány 2014 óta törekszik arra, hogy a gyerekvédelmi rendszerbe kerülő gyermekek lehetőleg minél hamarabb nevelőszülőhöz kerülhessenek. Azóta a nevelőszülői hivatással együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az eltelt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett - ismertette a szakember.

A nevelőszülői hivatást ősztől országos kampány népszerűsíti, amelynek középpontjában a gyermek áll. Cél a nevelőszülői hivatásra felhívni a figyelmet. 

„A kampány első programjaként augusztus 20-án délelőtt a kormány támogatásával több mint 1500 gyermek és nevelőszüleik dunai hajózáson vesznek részt, és onnan nézhetik az ünnepi parádét”

- mondta Fülöp Attila.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/57056/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családbarát,családbarát ország,Családi erszény,Gyermekek,gyermekvédelem,Közbeszéd,nevelőszülő,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-19 14:34:31
Mindez szép és jó szándék, azonban nagyon oda kell figyelni, hogy milyen családba kerülnek a gyermekek, vagyis a hozzáértők állandóan kövessék a gyermek nevelését. Mert lesznek akik a pénzszerzés miatt vállalnak nevelőszülői feladatot. Példa: deviáns családból kiemelnek gyermekeket, a nagymama nagylelkűen vállalja a nevelésüket, ám a szülők megegyezéses alapon elszedik a gyermekek pénzét, ott leszünk, ahol a part szakad. Vagy szexuálisan molesztálják a gyermeket. A gyermek kiszolgáltatott helyzete miatt nem beszél. Hatalmas felelősség kiválasztani a megfelelő családokat!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?