Blogolj!

Mobilon fenyegeti veszély a gyerekeket

Eddig azt gondolhattuk, hogy ez a Momo nevű baromság nem érint minket, ez egy külföldi dolog. Úgy tűnik, hogy Magyarországon sem ússzuk meg.

Mindenki látta már a gyerekét úgy, hogy ül a szobában és gyakorlatilag megszűnik körülötte a külvilág, csak a mobiljával foglalkozik, szólni sem lehet hozzá. Sajnos ez minden családban megeshet. Erre építenek azok a végtelenül gonosz, velejéig romlott emberek, akik kitalálták például a Momo nevű rémet. 

Annyit tudunk erről az egészről, hogy rémisztő figura, amely a telefonon fenyegeti a gyerekeket. Üzenetet küld és ijesztget. Azt üzeni például, hogy ő egy halott és a túlvilágról ír, aztán feladatot is ad a gyerkőcöknek, amelyeket teljesíteni kell, mert ha nem, akkor baj lesz, egészen pontosan halállal fenyegeti a gyerkőcöket. 

Dél-Amerikában egy 12 éves gyerek öngyilkossága esetében már nyomozás is folyik, mert a rendőrök szerint, akár a Momo jelenség is állhat a szörnyűség hátterében. A baj az, hogy vírusként terjed ez az őrület. És biztos, hogy már nem csak az eredeti hülye üzenget, hanem vannak követői, koppintói is. 

A nagy kérdés, hogy szülőként mit tehetünk a gyerekek védelmében. Először is ugye a legegyszerűbb, hogy ha programot szervezünk nekik és mondjuk egy közös társassal, kártyázással tereljük el őket a mobiltól. Persze ez nem mehet 24 órában, így muszáj hozzányúlni a telefonokhoz. A hírek szerint a Momom a WhatsApp nevű csetszolgáltatót használja a rémisztgetésre. Nyilván sok családban is használják ezt kapcsolattartásra, de a legegyszerűbb, ha ezt az alkalmazást letöröljük a gyerekek telefonjáról. Van más platform is arra, hogy csevegjünk. Ezzel együtt el kell mesélni a gyerekeknek – finoman –, hogy micsoda barmok vannak a világban. 

Fontos, hogy a gyerek szóljon, ha valami gyanús dolgot észlel a mobilján. Mert akkor azonnal segíthetünk neki. 

Veszélyes hely ez a XXI. századi mobilkommunikációs tér. Nem maradhatnak a gyerekek egyedül. 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/56909/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?