Blogolj!

Az ország, a nemzet jövője a tét

A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk. 2019-ben mintegy 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ez a duplája a 2010-es összegnek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint ez is azt bizonyítja, hogy 2010 óta családközpontú a kormányzás.

„Ahhoz ugyanis, hogy a magyar nemzet megőrizhesse a tradícióit, a kultúráját és fennmaradhasson, gyerekeknek kell születniük, akik az európai és a magyar értékrendnek megfelelően nőnek fel, és nem a külföldről, akár a migráció során idekerülő embereknek kell fenntartaniuk a közösségeket”

- mondta a miniszter. Közölte: a munkaalapú családtámogatásokra egyre több pénzt, 2019-ben már 265 milliárd forintot fordítanak, 14 százalékkal többet, mint idén.

Ismertetése szerint januártól havi 40 ezer forintra - a 2016-os összeg duplájára - emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye, továbbra is biztosítják a hároméves gyest, valamint a gyed extrát, benne a diplomás- és a testvérgyedet, és folytatódik az otthonteremtési program is, amelyre már 242 milliárd forintot szánnak.

Kásler Miklós elmondta azt is, hogy bővülnek a kisgyerekes édesanyák foglalkoztatását segítő munkáltatói kedvezmények feltételei: az eddigi havi bruttó 100 ezer forint helyett a mindenkori minimálbérig érvényesíthetik az adócsökkentést, illetve az adómentességet a kisgyerekes dolgozókat foglalkoztatók.

„A családok szociális biztonságának szempontjából mindennél fontosabb, hogy mindenki dolgozhat, aki akar”

 - emelte ki a miniszter. 

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a munkanélküliség történelmi mélypontra, 3,8 százalékra süllyedt, a családok jövedelme pedig nő, hiszen a bérek emelkednek az állami szektorban, a magán- és a versenyszférában is, az átlagbér az elmúlt hat évben 51 százalékkal nőtt.

„Jövőre is több százezer gyerek étkeztetését és tankönyvellátását segítjük, ingyenes érkeztetésre 79 milliárd forintot, ingyenes tankönyvre pedig 11 milliárd forintot fordítunk. Jelenleg több mint félmillió gyerek étkezik ingyen, és több mint egymillió kap ingyen tankönyvet.”

Sorolta Kásler Miklós.

Szólt arról is, hogy szeretnének javítani a szülések körülményein, ezért 10 milliárd forintot fordítanak családbarát szülészetek kialakítására.

Az állami gondozásban élő gyerekekre is gondolnak, emelkedik a nevelőszülők, valamint a nevelőszülői hálózatok támogatása, csaknem félmilliárd forintot fordítanak majd erre - mondta.

Emellett folytatják a bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztéseket, az óvodák működtetési támogatását a fejenkénti 81 700 forintról 91 400 forintra emelik, és hárommilliárd forintot szánnak óvodai tárgyi eszközök beszerzésére - közölte a miniszter.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/55736/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,adókedvezmény,családbarát ország,Családi erszény,családpolitika,családtámogatás,gyermekvállalás,kásler miklós,Közbeszéd,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-07-18 12:51:26
Mindez nagyon dícséretes, feltételek: lakás, állandó munka, megfelelő bérezéssel, akkor jöhet a gyermekáldás. Ha a feltételek biztosítottak, akkor nem szükséges az államnak ilyen szétaprózódásban támogatni a családokat, a családok maguktól is mindig tudták mit kell tenniük, hogy tisztességesen felneveljék gyermekeiket. Árokpartra nem szülnek, sem pedig életük végéig eladósodva, azért, hogy legyen hajlékuk. A fecske is előbb fészket rak, mielőtt szaporodni kezd, a magyar fiatalok számára ez ma megfizethetetlen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?