Blogolj!

4+1 tipp, hogy hogyan vészeljétek át a párkapcsolati válságot

Ha már hosszútávú párkapcsolatban élsz, vagy házas vagy, akkor biztos tapasztaltad már, hogy nem minden fenékig tejfel. Nem kell azonban megijedni az ilyen hullámvölgyektől, hanem úgy kell felfogni ezeket a helyzeteket, mint egyfajta újabb mérföldkő a kapcsolatotokban, amit közösen képeseket vagytok átvészelni.

A házasság első éve: Megvalósítás

Pink például rendhagyó módon maga kérte meg párja kezét, ám egy évvel később szakítottak….majd újra összejöttek, azóta pedig már két közös gyerekük van.

😍

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés,

Rita DeMaria családterapeuta nem tartja meglepőnek azt, ha egy pár egy év után „bajba kerül”, ugyanis nagyjából ilyenkor száll fel a rózsaszín köd, és egyre jobban megismerjük, meglátjuk párunk hibáit, idegesítő szokásait. Ha egy év elteltével ez a helyzet, akkor bizony neki kell állni csapatként „dolgozni”.

Mi kéne tenni?

Ennyi idő elteltével már nem csak a cukiság van porondon, hanem bizony előjönnek a szürke hétköznapok problémái is. Beszélni kell erről, meg kell őket oldani, sokszor akár kompromisszumot is kötve.

Amikor már 3-4 éve vagytok házasok: A „veszélyes kényelmi időszak”

Madonna és Sean Penn 3 évig bírták egymás mellett, és bár mindenhol azt nyilatkozták, hogy szeretetben váltak szét, a válás maga mégis megtörtént. Mi lehet ennek az oka?

Bizony, 3 év után az ember már annyira megszokja a másikat, hogy a romantika háttérbe szorul. A megszokás nem feltétlenül negatív dolog, de ha már ott tart a kapcsolatotok, hogy nem figyeltek már igazán egymásra, már meg sem kottyan, hogy nyitott ajtónál pisiltek, vagy csak szimplán már arra sem vesztitek a fáradtságot, hogy elmondjátok egymásnak, „szeretlek”, akkor hiányozhatnak a régi, meghitt pillanatok.

Mit kéne tenni?

Figyeljetek jobban egymásra, és ennek szerves része a dicséret, romantikus pillanatok kialakítása, és sokszor az sem árt, ha nem mondasz ki mindent, ami épp eszedbe jut. Próbáld meg magadat és partneredet is kicsit kívülről szemlélni, hogy esetleg jobban észre vedd a „kényelmi zóna” árulkodó jeleit.

Az a bizonyos hetedik év

Ez egy legendásan kritikus időszak egy párkapcsolatban/házasságban. A Jóbarátok Ross Gellereként ismert David Schwimmer és felesége sem úszta meg ezt, hét év házasság után jelentették be, hogy szünetet tartanak.

A hetedik évre már a kényelmi időszakon is túl, az abszolút rutin kerül előtérbe. Ezt nehéz kikerülni, ekkorra már a társadat olyannyira megszokod, annyira az élete része, hogy lassan már semmi izgalom nincs a kapcsolatban. Viszont ez is túl lehet élni!

Mit kéne tenni?

Mint általában, ebben az esetben is nagyon fontos a kommunikáció. Beszélgessetek, legyetek érdeklődők és őszinték egymással. Ha úgy érzitek, hogy valami már nem a régi, nem stimmel valami a kapcsolatban, akkor bizony jelezzétek a másik felé, és ami a legfontosabb, tisztázzátok egymással jövőbeli terveiteket.

Tíz év házasság után

Megan Fox és Brian Austin Green bő tíz éve voltak együtt, amikor kijelentették, hogy nem megy. Ennek ellenére valami történt, és újra összejöttek, három gyereket nevelnek.

Brian Austin Green (@arent_you_that_guy) által megosztott bejegyzés,

Sokan a házasság 11. évét tartják a legnehezebbnek. Ez főleg a nőknek nagy teher, hiszen ennyi év után már van legalább egy gyerek a családban, ami mellett még a háztartással és a munkahelyi kötelezettségekkel is boldogulni kell. Érthető okokból így a párok sokszor eltávolodnak egymástól, a hétköznapi teendők kerülnek előtérbe.

Mit kéne tenni?

Bár a gond lehet, hogy sok, de ha megfelelő humorérzékkel közelíti meg az ember az ilyen helyzeteket, akkor sok mindent át lehet vészelni. Emellett az is fontos, hogy igyekezzetek minőségi időt egymással tölteni.

20-30 év házasság után: Életközepi válság

Aki már több évtizede él valakivel, hajlamos azt hinni, hogy egy életre megtalálta a párját. Nem mindig van így, Danny DeVito és Rhea Perlman harminc év után váltak el, ám egy év után újra összejöttek.

Nem elég, hogy az idő múlásával is meg kell küzdened, magadban helyre kell tenned, hogy te sem leszel fiatalabb, de ez az az időszak, amikor már a gyerekek is kiköltöztek a családi házból. Újra magatok vagytok a pároddal, és hirtelen rátok szakad a „magány”. Nem csoda, hogy ez egy kritikus időszak.

Mit kéne tenni?

Próbáljátok felfogni ezt az időszakot úgy, hogy újra együtt vagytok, ami jó dolog. Egymásra tudtok koncentrálni, van már időtök egymásra, és bár más jellegű problémák kerülnek elő ebben a korban, mint a kapcsolat elején, éljétek meg ezeket együtt, közösen és élvezzétek ki az időt kettesben.

(forrás: brightside.me)

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/55693/pics/lead_800x600.jpg
házasság,párkapcsolat,Szülők iskolája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?