Blogolj!

Gyermekvállalás és karrier. Összeegyeztethetetlen? Nem!

A magyar nők számára ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy sikeresen összeegyeztessék a munkát a családdal - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának, a Ficsak-nak alapítója. 

Király Nóra szerint ez állhat annak a hátterében is, hogy Magyarországon a szükségesnél kevesebb gyermek születik. A nők attól félnek ugyanis, hogy szülés után nem tudnak majd visszatérni a munkájukhoz. Hozzátette azonban, hogy 2010 óta nagy előrelépés történt, hiszen akkor még 10 százalékos volt a nők munkanélkülisége, amely 2017-re 4,7 százalékra csökkent.

Emlékeztetett, hogy a kormány még tavaly - európai uniós forrásból - 14 milliárd forintot biztosított karrierközpontok létrehozására, és 71 helyen nyílnak ilyen központok az országban. Ezek célja éppen az, hogy segítsék a nők visszatérését a munkaerőpiacra - fűzte hozzá.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/55580/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,családalapítás,családbarát,családbarát munkahely,családbarát ország,Családi erszény,családok éve,családpolitika,családtámogatás,ficsak,foglalkoztatás,király nóra,Közbeszéd,munkaerőpiac,nők,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?