Blogolj!

Európa csak a családokra építhet

Pintér M. Lajos

A belső erőforrásokra kell támaszkodni, nem gazdasági bevándorlókra. Ezt vázolta fel Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Fotó: pixabay.com

Európa számára a családok támogatása az egyetlen kiút a jelenlegi helyzetből; belső erőforrásokra kell támaszkodni, nem gazdasági bevándorlókra. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mondta ezt az MTI-nek, amikor beszámolt Lorenzo Fontana olasz családügyi miniszterrel folytatott pénteki római megbeszéléséről. Kiemelte: ez az olasz és a magyar kormány közös álláspontja.

Az új olasz családügyi miniszterrel ezért megállapodtak abban, hogy európai szinten is erősíteni kell a közös fellépést a családok támogatásáért.

Jó hír, hogy Magyarországon 6 év alatt 22 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv. Míg 2011-ben mélyponton, 1,2 volt a teljes termékenységi mutató, 2017-re 1,5-re nőtt. Magyarországon húsz éve nem volt ilyen magas ez az arányszám, viszont Olaszországban aggasztóan csökken: jelenleg 1,3.

Novák Katalin rámutatott, a népesség fenntartásához legalább 2,1-es mutatószámra lenne szükség, csak ez lehet a célja a magyar és az olasz kormánynak is. Ennek jegyében mondanak nemet az illegális migrációra és igent a családok, a gyermekvállalás támogatására.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/55276/pics/lead_800x600.jpg
családpolitika,családtámogatás,EMMI,Gyermekek,gyermekvállalás,novák katalin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?