Anyák napja: a gyermek óriási kincs

Minden felelősséggel vállalt gyerek óriási kincs nemcsak a családoknak, hanem az egész társadalomnak, ezért a kormány igyekszik megbecsülni, értékelni és bátorítani az anyákat, hogy büszkék lehessenek a gyerekvállalásra.

Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin beszélt egy anyák napi rendezvényen.

„A kormány nem akarja választási kényszerbe hozni az anyákat. Szeretnének minden támogatást megadni a főállású anyáknak, és azoknak is, akik dolgozni szeretnének a gyerekek mellett. Utóbbiaknak segít például a gyed extra, a bölcsődeépítési program, valamint a Nők 40 program is, amely visszaadja a családoknak a nagymamákat”

- sorolta az államtitkár a Tisztelet az anyáknak című eseményen.     

Novák Katalin azt mondta, van még teendő a családpolitikában, ezért bízik benne, hogy a konferencia elősegíti a közös gondolkodást a témában, amely a "sorskérdések legfontosabbika".     

Demény Pál demográfus aktualizálva fölelevenítette a már több évtizeddel ezelőtt megfogalmazott szakpolitikai javaslatait:

„a kormányoknak a nyugdíj mértékének meghatározásánál figyelembe kellene venni azt is, hány gyermeket nevelt fel valaki, valamint meg kellene adni a kiskorú gyereknek a szavazati jogot úgy, hogy a szüleik a nevükben voksolhassanak.”     

Fűrész Tünde, a KINCS megbízott igazgatója közölte, hogy júniusban, az apák napja környékén szeretnék az anyák napi rendezvény párját is megtartani Tisztelet az apáknak címmel.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/52254/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,apák napja,családbarát,családbarát ország,Családi erszény,családok éve,családpolitika,családtámogatás,gyermekvállalás,Közbeszéd,novák katalin,orbán kormány
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?