Blogolj!

Milliárdokkal vonzzák vidékre a fiatalokat

Pintér M. Lajos

Elképesztő erőket mozgósít a kormányzat azért, hogy szülőhelyükön tartsa vagy visszacsábítsa a vidéki ifjakat.

Fotó: kormany.hu/Botár Gergely

A vidéki fiatalok otthonteremtését és családalapítását segíti elő 66 településen az összesen 11 milliárd forint összértékű Esély otthon elnevezésű program, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mutatott be.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében megvalósuló pályázat célja, hogy a szülőföldjüktől elszármazott 18 és 35 év közötti fiatalokat visszavonzza szülőhelyükre, illetve a még ott élők számára boldogulási lehetőséget kínáljon.

Novák Katalin elmondta, felhívásra a háromezer és húszezer lakos közötti települések jelentkezhetnek, a pályázó önkormányzatok és konzorciumok 50 millió és 200 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el. A nagy érdeklődésre tekintettel 10-ről 11 milliárd forintra emelték a keretet.

A programban hangsúlyos szerepet kap az otthonteremtés, a projekt segítségével a helyhatóságok felújíthatják és átalakíthatják ingatlanjaikat a kedvezményezett fiatalok számára, akiket a munkavállalás érdekében képzésekkel és tanfolyamokkal is segítenek. Az otthon- és a munkahelyteremtés mellett a közösségteremtést is támogatja a pályázat.

Azok tudnak ezen a pályázaton részt venni, akik támogatottként a munka és az otthon biztosítása fejében hajlandóak építeni a helyi közösségeket, mivel ez a kulcsa a hosszú távon erős vidéknek

– fogalmazott az államtitkár.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/48317/pics/lead_800x600.jpg
családalapítás,családpolitika,EMMI,Esély otthon,novák katalin,otthonteremtés,vidék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?