Blogolj!

Már 66 ezren lettek csok-osok

Pintér M. Lajos

A kormány több mint 180 milliárd forintot fordított ezen családtámogatási formára.

Már 66 ezer család vette igénybe 2015. júliusi indulása óta a családi otthonteremtési kedvezményt (csok-ot) – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a XIV. Esküvő Kiállításon.

Novák Katalin közölte: a csok egyre népszerűbb, évről évre többen igénylik, a támogatásra fordított összeg pedig már meghaladta a 180 milliárd forintot.

Elmondta azt is, hogy ezen a héten tárgyalta a családügyi kabinet a csok egyszerűsítésére vonatkozó javaslatokat, a jövő héten pedig a kormányülésen is előterjesztik ezeket. Elfogadásuk esetén nemsokára csökkenhetnek majd az otthonteremtési kedvezmény adminisztratív terhei.

Emlékeztetett, idén további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, emellett pedig új támogatási formákat is bevezetnek. A köldökzsinórprogramon keresztül kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a nem Magyarországon született, de magyar állampolgárságú gyerekekre is.

Ettől az évtől harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig – attól függően hányadik gyermekük születik – igényelhetik hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését – ismertette Novák Katalin.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/47788/pics/lead_800x600.jpg
családtámogatás,csok,EMMI,novák katalin,otthonteremtés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?