Blogolj!

Havi támogatás az új házaspárok részére

Sok kicsi sokra megy! Idén is igényelhető az első házasok adókedvezménye, amely két év alatt már észrevehető összeggel segíti az ifjú párokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin közölte, a havi ötezer forintos, két évig járó kedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha legalább az egyik fél az első házasságát köti, az igénylésnek azonban nincs felső korhatára.     

A friss házasok 2015 óta élhetnek a lehetőséggel, amelynek köszönhetően két év alatt 120 ezer forintot tudnak megspórolni - tette hozzá.     

Kiemelte, Magyarországon ismét népszerűvé vált a házasságkötés, évente már meghaladja az 50 ezret a frigyek száma, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A házasságkötések számának emelkedésével egyre többen igénylik az első házasok adókedvezményét is - fűzte hozzá.     

Ez azt is bizonyítja, hogy Magyarországon egyre stabilabbak a családi értékek, a magyarok egyre inkább érzik, hogy családban élni jó és Magyarország egy családbarát ország - fogalmazott az államtitkár.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/47279/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,adókedvezmény,családalapítás,családbarát,Családi erszény,családok éve,családtámogatás,házasság,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?