Blogolj!

Jövőre még több támogatást és figyelmet kapnak a családok – ígéri a kormány

A kormány már eddig is igyekezett anyagi és erkölcsi támogatást nyújtani az ifjú házasoknak, az otthonteremtés és a gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak, a munkába szülés után visszatérőknek, valamint az időseknek is

Novák Katalin és Balog Zoltán (fotó: mti)

A családok éve lesz 2018 – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán kiemelte, a kormány egyik legsikeresebb területe a családpolitika, amelyre 2010 óta kiemelt figyelmet fordítanak.

Az elmúlt hét évben megduplázták a területre fordított támogatást, évente már kétezer milliárd forint jut rá.

„A kormány igyekezett anyagi és erkölcsi támogatást nyújtani az ifjú házasoknak, az otthonteremtés és a gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak, a munkába szülés után visszatérőknek, valamint az időseknek is”

- mondta a miniszter.

Ismertették a 2018-ban életbe lépő, családokat érintő intézkedéseket is:

Jövőre további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye. Januártól kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre. Két évre bővül és emelkedik a diplomás gyed összege, és bővül a lombikbébi program is.

2018-tól a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően, hányadik gyermekük születik - igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését.

Így is segíti jövőre a kormány a nagycsaládosokat

Három olyan intézkedés lép életbe jövőre, amely a nagycsaládosok életét megkönnyíti. Kettő közülük az ingatlanvásárláshoz kötődik, a harmadik pedig adminisztratív enyhítést hoz. Ezt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be az Erkel Színházban, a Nagycsaládosok az Erkelben című rendezvényen.

A fiataloknak szóló támogatások közül kiemelték a diákhitel-konstrukciók bővülését, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga, illetve az újabb nyelvvizsga díjának megtérítését.  

Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár közölte: a családok évét egységes arculattal jelenítik meg, aminek része egy logó is. A családtámogatási rendszer egymásra épülő elemeit építőkockák szimbolizálják majd. Több tájékoztató anyaggal és programmal készülnek, amelyek megtalálhatók lesznek majd a csaladokeve.hu oldalon.

Már számos szervezet jelezte, hogy csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/46176/pics/lead_800x600.jpg
2018 a családok éve,adókedvezmény,balog zoltán,családbarát,Családi erszény,családok éve,családtámogatás,csok,Közbeszéd,novák katalin,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?