Blogolj!

Durva influenzajárvány jön! Az antibiotikum nem használ, sőt, káros!

A korábbiaknál elterjedtebb és "durvább lefolyású" megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén! Erre hívta föl a figyelmet a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke.

Póta György szerint erre abból lehet következtetni, hogy a déli féltekén, Ausztráliában a korábbiaknál súlyosabb járvány jelentkezett. A tapasztalatok szerint ugyanis a vírusok az ottani tél elmúltával az északi féltekén jelennek meg.

A gyermekorvos hangsúlyozta: a gyerekek nem tartoznak a rizikócsoportba, ám esetükben is kockázatot jelent a közösségben szerzett fertőzések nyomán legyengült szervezet. Általánosságban, akárcsak az idősek esetében, a gyerekeknél is a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettebbek. A szervezet ellenálló képessége a gyerekeknél is megfelelő táplálkozással, a C és a D vitamin alkalmazásával és a higiéniai szabályok betartásával erősíthető.

Nyomatékosan fölhívta a figyelmet arra, hogy az antibiotikumok nemcsak, hogy nem használnak a vírusokkal szemben, hanem még gyengítik is az immunrendszert. Az antibiotikumok túlfogyasztásában a nemzetközi statisztikák szerint Magyarország éllovas. A túlfogyasztás pedig rezisztenciát okozhat, amelynek nyomán egyre többen halhatnak meg bakteriális fertőzésekben.

Itt az influenzajárvány! Kik jogosultak az ingyenes oltásra?

A háziorvosokhoz már megérkezett a védőoltás, amelyet még most sem késő beadatni! Itt a pontos lista is, hogy kik kaphatnak ingyen védőoltást. Még most sem késő beadatni az influenza elleni védőoltást. Ezt közölte Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette: megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/45597/pics/lead_800x600.jpg
antibiotikum,Egészségügy,Gyermekek,gyermekorvos,influenza,Szülők iskolája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-05 14:39:22
A tüdőgyulladás elleni vakcina miért nem ingyenes a veszélyeztetett korosztályok számára, 3 évenként beadott vakcina védettséget ad, vagy miért olyan drága, ha önként szeretném beadatni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?