A kormány döntött: 2018 a családok éve lesz

Lényegesen javultak a gyermekes családok életkörülményei az elmúlt évben - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, a változás mértékét jelzi, hogy ma másfélszer annyit ér egy átlagos, kétszülős, gyermekes család nettó átlagkeresete, mint 2010-ben.

A korábbi demográfiai folyamatok eredményeképpen csökken a szülőképes korú nők száma. Nem születik több gyermek, azonban ahogy a miniszter fogalmazott: "kevesebb anya több gyermeket szül". Azaz 2010 óta egyötödével emelkedett a termékenység. Az is jó hír, hogy egyre kevesebben szakítják meg a terhességüket.

Jól érzékelhetően nagy segítséget jelent a családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK, amelyet már csaknem hatvanezer család vett igénybe. Javultak a családokat érintő szolgáltatások is: bölcsődéket építettek, és emelték azok dolgozóinak bérét. Emellett Balog Zoltán fontos vállalásnak nevezte a lombikbébiprogram kiszélesítését is.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/45155/pics/lead_800x600.jpg
adókedvezmény,balog zoltán,bölcsőde,családbarát,Családi erszény,családok éve,családtámogatás,csok,Közbeszéd,orbán kormány
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-25 14:49:13
Kérdés, hogy magyar vagy magyar cigánygyermekek születnek többen, mert ha az utóbbiak akkor a Kormánynak fel kell készülnie több hátrányos helyzetű gyermek istápolására, szintrehozására. Erről, tudom nem illik beszélni, de mégis szükséges Magyarország jövője szempontjából. Nem pozitív diszkriminációra gondoltam, hanem hozzáértők, szülők bevonására, nevelésére.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?