Nemzeti ügy: ha a gyermekek egészségesek, akkor a jövő is az lesz

A kormány célja, hogy minden gyermek sportoljon, mert ez nem csak a fiatalok, a családok érdeke, hanem egyben Magyarország érdeke is.

fotó: Pápai Mihály/facebook

A fiatalok egészséges életmódra nevelése nemzeti ügy - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Gyálon, a járási tanuszoda átadásakor. Szabó Tünde hozzátette: a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészségre, életre és becsületre nevel.

Felidézte, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésével a kormány 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programról, amelynek eredményeként tornatermeket, tanuszodákat és tantermeket építenek és fejlesztenek országszerte. A cél, hogy minden gyermek sportoljon, mert ez Magyarország érdeke is. Leszögezte:

ha a gyermekek egészségesek, akkor a jövő is az lesz, s ha erősek, akkor az ország is az lesz. 

Szabó Tünde arra is felhívta a figyelmet, hogy európai szintű tanuszoda jött létre Gyálon, és a létesítmény az iskolai úszásoktatás kiszolgálása mellett az ott élők számára is nyitva áll. 

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a járási tanuszoda hiánypótló feladatot lát el, a beruházás a környék mintegy 60 ezer lakóját érinti.

Pápai Mihály polgármester ünnepi megnyitójában nagy lépésnek nevezte a fiatalnak számító település életében a tanuszoda megépülését és környezete újjászületését. Elmondta:

mintegy 3500 óvodás és általános iskolás tanulhat meg itt úszni és sajátíthatja el az egészséges életmódot.

Felidézte, hogy az állam finanszírozta a beruházást és a létesítmény üzemeltetését is biztosítja. 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/45141/pics/lead_800x600.jpg
Egészségügy,elhízás,Gyermekek,orbán kormány,sport,uszodaépítés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?