Blogolj!

Íme, a mai idők hősei!

A Benyus család és az elnökség a szervezet himnuszát énekli a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Várkert Bazárban  (fotó: mti)

Tisztelet a hősöknek, azoknak, akik a mai kifordult világ ellenére vállalják a nagycsaládos létet.

Nagy családban élni jó és ezt nem lehet elég sokszor elmondani. Ezt hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a szervezet 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen szombaton Budapesten.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondta, hogy az egyesület 1987-es alapításakor megfogalmazott értékek évtizedek óta összekötik tagjaikat és azóta is változatlanok maradtak. Hozzátette: azért jó nagycsaládosnak lenni, mert a felmerülő problémák ellenére az öröm és a szeretet mindig több, mint a nehézség.

"Az érzelmi energia, a vitalitás a családból táplálkozik, az egyesület dolga pedig az, hogy minél több emberrel megismertessék ezt az életformát"

- hangsúlyozta az egyesület elnöke az ünnepségen, amelynek díszvendége Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népességpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: "tisztelet a hősöknek", azoknak, akik a mai "kifordult" világ ellenére vállalják a nagycsaládos létet. Hősöknek nevezte azokat is, akik annak idején létrehozták az egyesületet és megemlékezett a szervezet egykori elnökeiről. 

Mint mondta, az egész kormány büszke arra, hogy stratégiai partnere lehet a nagycsaládosok egyesületének. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2018 a családok éve lesz, és már formálódnak azok a programok, amelyeken a NOE-val együtt fognak dolgozni.

Ezt követően Annemie Drieskens, az európai családos szervezetek konföderációjának elnöke gratulált az egyesület tagjainak. Mint mondta, Magyarországon a NOE-n kívül a gyermekeiket egyedül nevelő szülők egyesülete tagja a szervezetüknek, amelynek legfontosabb értékei a sokszínűség, a diszkriminációellenesség, az esélyegyenlőség és a szolidaritás.

Háttér:

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt. 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/43600/pics/lead_800x600.jpg
családbarát,Közbeszéd,nagycsaládosok,noe
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?