Volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 7, 17, 26, 28, 31, 32 Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye: 72.642.005 forint; 5 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 302.395 forint; 4 találatos szelvény 2.653 darab, nyereményük egyenként 5.245 forint; 3 találatos szelvény 40.945 darab, nyereményük egyenként 1.320 forint.
Blogolj!

Csapás a liberálisokra: kemény harc a drogok ellen

Minden fronton folytatódik a kormány küzdelme a droghasználat terjedése ellen.

A kábítószer-problémák megelőzését segítő intézkedésekről, a drogkínálat-csökkentési beavatkozásokról, továbbá a kezelés, ellátás, felépülés rendszerének fejlesztéséről hozott határozatot a kormány. A jövő évi költségvetésben a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatokra több mint félmilliárd forintot fordítanak.

Az egészségfejlesztés és kábítószer-megelőzés rendszerének fejlesztése az óvodákra, iskolákra, gyermekvédelmi intézményekre, javítóintézetekre is kiterjed. A családok széles körű bevonása mellett, a pedagógusok, mentálhigiénés és más szakemberek továbbképzésével kell segíteni a drogmegelőzési és -kezelési feladatok hatékony ellátását.

A határozat szerint javítani kell a veszélyeztetettek azonosítására alkalmas szűrővizsgálatok elérését és alkalmazását, valamint a tanácsadásokhoz történő hozzáférést. Intézkedési tervet kell kidolgozni a hátrányos helyzetű lakosság körében beazonosítható kábítószer-használat visszaszorítása érdekében.

Támogatni kell a már létrejött, gyermek- és fiatalkorúak addiktológiai ellátását szolgáló intézmények hatékony működését. Ezen felül pedig bővíteni kell az egészségügyi és a szociális ellátórendszer szenvedélybeteg-ellátási kapacitásokat. Különös tekintettel a droghasználók kezelését szolgáló közösségi, "alacsonyküszöbű és rehabilitációs ellátások fejlesztésére."    

A drogellenes stratégia keretében folyamatosan támogatni kell a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok helyi szerepvállalását, illetve koordinációs tevékenységét. Biztosítani kell az új pszichoaktív anyagokhoz kapcsolódó információcserét, az úgynevezett korai jelzőrendszer informatikailag támogatott működését.

A biztonságos szórakozás feltételeinek megteremtése érdekében felül kell vizsgálni a szórakozóhelyekre, a vendéglátó-ipari egységekre vonatkozó szabályozást, továbbá támogatni kell a biztonságos szórakozás megteremtését célzó programokat.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/42503/pics/lead_800x600.jpg
családbarát,drogmegelőzés,Egészségügy,Közbeszéd,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-16 22:48:23
Reménytelen, amióta ember él a Földön mindig használt valamilyen mákonyt, ha unatkozott, vissza kell állítani a kötelező katonai szolgálatot. A szórakozás nem megoldás, sőt melegágy. Különben mindig is voltak bizonytalan, lelki betegségekkel küzdő emberek, a maihoz képest jóval kevesebben, a "falu bolondja" vagy öngyilkosságra hajlamos vagy késztetett emberek számtalanul éltek. Lelkigyengeség, kár a befektetett pénzért. Nem mindenki életképes, sajnos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?