Volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 7, 17, 26, 28, 31, 32 Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye: 72.642.005 forint; 5 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 302.395 forint; 4 találatos szelvény 2.653 darab, nyereményük egyenként 5.245 forint; 3 találatos szelvény 40.945 darab, nyereményük egyenként 1.320 forint.
Blogolj!

Újabb esély a gyógyulásra

Megkezdte működését az első vidéki Pető Prémium Pont a Gyulai Várfürdőben.

A Pető Intézet által elkezdett decentralizált programot azért hozták létre, hogy a Pető-módszer intézményi keretek között azokban a régiókban is elérhető legyen, amelyek távol esnek Budapesttől.

Az augusztus 1-jétől a Semmelweis Egyetem részeként működő Pető András Kar a központi idegrendszeri sérülés miatt mozgásukban akadályozott gyermekek és felnőttek (főként stroke-on átesett páciensek, sclerosis multiplexszel élők, Parkinson-szindrómában szenvedők) fejlesztését végzi intézetében, valamint konduktorokat képez, akik elsajátítják az ehhez szükséges Pető-módszert. 

A Pető András által kidolgozott módszer lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A fejlesztés célja az, hogy a sérültek önellátóvá váljanak és integrálódjanak a társadalomba. 

A Pető Prémium Pontba elsősorban a Békés megyében és a térségben élő gyermekeket és felnőttek várják, de szóba jöhet, hogy Magyarország más részeiről, illetve külföldről, főként Romániából is érkezzenek gyógyulni vágyók a térítésköteles szolgáltatásra. 

A gyulai Pető Prémium Ponton nyolc, központi idegrendszeri sérüléssel élő, 2-11 éves gyermek és szüleik számára kéthetes nyári tábort rendeztek.

A főiskolai kar a jövőben több nagy turisztikai attrakcióval rendelkező vidéki nagyvárosban szeretne újabb Pető Prémium Pontokat nyitni. 

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/41462/pics/lead_800x600.jpg
baleset,Egészségügy,gyermekbetegség,Gyermekek,pető intézet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?