Volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 7, 17, 26, 28, 31, 32 Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye: 72.642.005 forint; 5 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 302.395 forint; 4 találatos szelvény 2.653 darab, nyereményük egyenként 5.245 forint; 3 találatos szelvény 40.945 darab, nyereményük egyenként 1.320 forint.
Blogolj!

Sokkolta a szülőket a játszótéri szembekötősdi!

Ne hagyja senki, hogy a gyereke egyedül internetezzen!

Elképesztően felelőtlen a szülők abszolút többsége! Nagy veszélynek teszik ki a saját gyermekeiket!

Érdekes kísérlettel hívja fel a figyelmet egy telekommunikációs multicég arra, hogy ne hagyja senki a gyerekét egyedül internetezni: a szülők azt se szívesen hagyják, hogy bekössék a szemüket a játszótéren, míg gyerekük játszogat.

A Kreatív ismertése szerint a cég egy kísérletet bemutató kisfilm segítségével kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy korunkban a szülői gondoskodásnak ki kell terjednie az online virtuális világra is.

A szülők az Ipsos KIDKOMM kutatása szerint jóval kevesebb figyelmet szánnak gyermekeik internethasználatára, mint az indokolt lenne. Pedig a korhatáros szűrők mellett a szülői kontroll szerepe különösen fontos, hogy a gyerekek ne találkozzanak nem az életkoruknak megfelelő tartalmakkal, illetve ne váljanak internetes zaklatások áldozataivá.

100 szülőből 26 egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy gyermeke milyen tartalmakat fogyaszt az interneten – derül ki az Ipsos kutatásából. 33 százalékuk ugyan szokott beszélgetni gyermekével erről, de teljes szabadságot adnak neki a tartalmak fogyasztásában. A többség (59 százalék) tehát nem korlátozza gyermeke internetezését. Az iskolás gyereket nevelő felnőttek mindössze 14 százaléka él a tiltás jogával bizonyos internetes oldalak felkeresésével kapcsolatban, míg a megkérdezettek 27 százaléka válaszolta, hogy ellenőrzi, milyen oldalakon időzik gyermeke.

Az internetezés kontrollját az is nehezíti, hogy a fiatalok már régen nem csak a családi számítógépen, hanem saját okoseszközükön, okostelefonjukon interneteznek.

Egy kísérletben azt tesztelték, hogy vajon a szülők aggódnak-e a játszótéren a gyerekükért, ha egy fekete kendővel bekötik a szemüket. Egyedül netezni hagyni a gyereket olyan, mint bekötött szemmel ülni a játszótéren, miközben a gyerek a legmagasabb játékra mászik fel éppen.

A kísérletről filmet forgattak, amiben szülők láthatók, ahogy aggodalmaskodva vesznek részt a kísérletünkben, még akkor is, ha tudják, hogy gyermekük teljes biztonságban van a játszótéren a kísérletet végző stábbal.

Minden szülőben ott van a természetes ösztön, hogy aggódjon gyermekéért, csak sajnos sokan nem tudják, hogy az interneten is félteni kell őket.

Miután bekötötték a szülők szemét, a gyerekek ugyanolyan vidáman játszottak tovább.

Íme, a video:

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/39624/pics/lead_800x600.jpeg
Gyermekek,internet,Szülők iskolája,veszély,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?