Nincs jobb befektetés, mint a családok támogatása

A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jobb befektetés a családoknál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin felidézte, 2018 a családok éve lesz, és több új, családokat segítő intézkedést is bevezetnek.

Példaként említette, hogy jövőre könnyítenek a gyereket vállaló diákhitellel rendelkező nők, valamint a három vagy több gyereket vállaló jelzáloghiteles családok terhein, megduplázzák a hallgatói vagy diplomás gyed idejét. Tovább növelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét, kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő magyar állampolgárságú gyerekekre, valamint új lehetőségeket nyitnak az Erzsébet-programon belül is - sorolta az új lehetőségeket az államtitkár.

Novák Katalin közölte, Magyarország 2018-ban a GDP több mint 4,7 százalékát fordítja családtámogatásra. 2010-ben még csak ezer milliárd forint jutott erre a célra a költségvetésből, jövőre viszont már majdnem kétezer milliárdot fordítanak rá.

Az államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kiemelte, a kormány családbarát politikát folytat, mert úgy gondolják, el kell ismerni azt a teljesítményt, ha valaki gyereket nevel.

Szerencsére sokan gondolkodnak hasonlóan, ez bebizonyosodott múlt héten a Családok budapesti világtalálkozóján, amelyen mintegy ötven országból több ezren vettek részt - tette hozzá az államtitkár

Az ellenzéki pártok kritikájára reagálva azt mondta, a családok körül "ideológiai háború" zajlik a világban, nem szabad azonban a családok támogatása helyett a vitákat előtérbe helyezni, konkrét lépéseket kell tenni, nem csak beszélni.

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/38796/pics/lead_800x600.jpg
családtámogatás,Gyermekek,gyermekvállalás,Közbeszéd,novák katalin,orbán kormány
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?