Blogolj!

Nemzeti sorskérdés

A jövő évi költségvetésben 1900 milliárd forint jut a családokra, ami 140 milliárddal több, mint az idei évben.

Nemzeti sorskérdésnek tartja a demográfiai helyzet alakulását a Kereszténydemokrata Néppárt.

Harrach Péter rámutatott: a teljes termékenységi arányszámnak a társadalom reprodukciójához 2,1-nek kellene lennie, ez néhány éve Magyarországon lecsökkent 1,2-1,3-ra, mostanra azonban ismét emelkedő tendenciát mutat, és elérte az 1,5-öt.

A házasságkötések száma szintén javul, 12 százalékos növekedést regisztráltak. Mindez azt jelzi, hogy a családtámogatási intézkedések eredményesek voltak Magyarországon - értékelt.

Harrach Péter kifejtette: a jövő évi költségvetésben 1900 milliárd forint jut a családokra, ami 140 milliárddal több, mint az idei évben. Ez egyrészt áll a családok pénzbeli támogatásából - mondta, kitérve a gyermekjóléti, az óvodai és bölcsődei ellátás növekvő támogatásra, valamint a minimálbér emelésére. Beszámolt az ingyenes gyermekétkeztetésre fordítandó 80 milliárd forintról, az ingyenes tankönyvellátás bővítéséről, s a családokat segítő intézkedések között említette több élelmiszer áfájának csökkentését. 

A támogatás másik pilléreként jelölte meg a családi adókedvezményeket, amelynek összege 316 milliárdra nő, s 35 ezer forintra bővül a két gyermek után járó havi adókedvezmény. Jelezte azt is: 130 ezer olyan család van Magyarországon, amelyik az adókedvezmények nyomán nem fizet adót. 

Harrach Péter megerősítette, hogy a kormány a klasszikus családmodell pártján áll. Rögzítette: minden együttélési forma szabadságát biztosítani kell, de a család egy jól körülírható, hagyományos értékrenden alapuló közösség, és kormány kiemelt feladatként tekint a családok támogatására.

Harrach Péter

https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/38528/pics/lead_800x600.jpg
Családi erszény,családtámogatás,Gyermekek,gyermekvállalás,Közbeszéd,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?