Blogolj!

Még több jut a családok támogatására!

A családokat és a gyermekvállalást segítő újabb intézkedésekről döntött a kormány.

Ezt az emberi erőforrások minisztere jelentette be a Budapesti Német Gazdasági Klub rendezvényén.

Balog Zoltán a tervezett intézkedések közül kiemelte az anyák rugalmas munkavállalásának, valamint a munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatását. Utóbbira a tervek szerint 6 milliárd forintot szán a kormány, amely adókedvezménnyel is segíti a munkahelyi bölcsődéket működtető vállalkozásokat - tette hozzá.

Az intézkedésekkel szeretnék elérni, hogy a családok tovább erősödjenek, és növekedjenek a szülők munkaerőpiaci esélyei is - mondta.

A részmunkaidőben dolgozó anyák aránya Németországban 46 százalék, Magyarországon mindössze 7 százalék. Ezek a számok mutatják, hogy milyen feladatok szükségesek a családok helyzetének további javításához - emelte ki. 

A kormány családok iránti elköteleződését bizonyítja, hogy GDP-arányosan mennyit fordít a költségvetésből családtámogatásokra. Magyarország az OECD-országoknál megállapított 2,5 százalékos átlag csaknem kétszeresét, 4,7 százalékot fordítja ilyen célra, ami az EU-ban a legmagasabb.

Az Eurostat adatai szerint pedig Magyarország a 4. helyen áll azon országok között, ahol a gazdasági növekedéssel együtt a születésszám is emelkedik. Ezeknek az eredményeknek a fenntartásához szükségesek az újabb intézkedések a családpolitikában - fejtette ki.

1
https://csalad.blogstar.hu/./pages/csalad/contents/blog/38442/pics/lead_800x600.jpg
bölcsőde,Családi erszény,családtámogatás,gyermekvállalás,Közbeszéd,orbán kormány,részmunkaidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László 2017-05-21 19:32:53
Legyenek szívesek magyar család illusztrációjaikhoz a jövőben olyan fényképeket használni amiken legalább két, de lehetőleg három gyerek legyen odafotózva.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?