Egyszerűen megelőzhetők lennének a halálos gyerekbalesetek

2017.08.12.

A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászat Klinikájának főorvosa szerint megállni látszik a halálos gyerekbalesetek számának csökkenése, pedig egyszerű dolgokkal megelőzhetőek lennének ezek az esetek.

A háziállatokra is figyelni kell a hőségben!

2017.07.07.

A forró nyári napokon az háziállatok védelmére, a megfelelő árnyékos helyek kialakítására és a folyadék folyamatos pótlására szólítják fel a lakosságot az állatvédők.

Hőségben sem szabad a kisbabákat a klíma elé tenni

2017.06.27.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy még a nagy melegben sem szabad a kisbabákat, csecsemőket közvetlenül a klíma fújási irányába tenni.

A házasság és a család Istentől rendelt közösség

2017.06.26.

Június 24-én újra megtelt a szombathelyi Székesegyház jubiláló házaspárokkal. Hagyomány, hogy az egyházmegye minden évben meghívja közös ünnepre az 5., 10., és további kerek évfordulójukat adott évben ünneplő házaspárokat.

A házasság és a család Istentől rendelt közösség - mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, győri megyés püspök vasárnap a katolikus társadalmi napok megnyitóján Győrben.

Sokkolta a szülőket a játszótéri szembekötősdi!

2017.06.25.

Ne hagyja senki, hogy a gyereke egyedül internetezzen!

Elképesztően felelőtlen a szülők abszolút többsége! Nagy veszélynek teszik ki a saját gyermekeiket!

Már 6 hónapos korban adhatunk allergéneket a babáknak

2017.06.17.

Kisebb eséllyel lesz ételallergiás a gyermek, ha már 6 hónapos kora körül kap kis mennyiségben táplálékallergént is tartalmazó élelmiszert, mint ha csak később kóstolja meg például a tojást, a gabonaféléket vagy a tejtermékeket.

Meleg étel a gyermekeknek nyáron is ingyen!

2017.06.11.

A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést.

Veszélyes vakáció!

2017.06.07.

Hurrá, itt a nyár! Az örömbe azonban üröm vegyülhet könnyen, mert a vakáció alatt sajnos a szokásosnál is több veszély leselkedik a gyermekekre.

Hiperaktív és figyelemzavaros gyermekek – nyáron is veszélyben vannak!

2017.06.03.

A figyelemzavaros, hiperaktív gyermek a nyári szünetben is teljes odafigyelést igényel, ebben az időszakban sem lehet "elengedni a kezét"!

A láthatatlan veszély: az UV-sugárzás! A gyermekekre fokozottan kell figyelni!

2017.06.03.

Duplájára emelkedett a bőrrák okozta halálesetek száma! Érdemes tehát figyelemmel kísérni az aktuális UV-jelentést! Vannak már mobilra is letölthető segítő alkalmazások!

12